Hapkido filisofie

Hapkido filosofie benadrukt de integratie van geest, lichaam en geest; de perfectie van het menselijke karakter; maatschappelijke verantwoordelijkheid; en het juiste gebruik van geweld. Interne energieontwikkeling is van fundamenteel belang voor een betere gezondheid en een grotere efficiëntie bij zelfverdedigingstechnieken.

“Ki” speelt een belangrijke rol in Hapkido. Het woord zelf is onvertaalbaar, maar wordt omschreven als de “vitale energie” of “levenskracht” die het universum oplaadt, stroomt door en alle dingen animeert.
Van Ki wordt gezegd dat het de wereld substantie geeft, door zijn manifestatie in de 5 elementen – hout, vuur, metaal, water en aarde. Hapkido’s diverse technieken zijn grotendeels ontwikkeld voor zelfverdediging en om een ​​kader te bieden voor de perfectie van het karakter door mentale, fysieke en spirituele waarden te integreren.

Fysieke technieken worden gekenmerkt door een constante stroom van opvallende, blokkerende, vasthoud- en werptechnieken. Constante bewegingen en vloeiende cirkelvormige bewegingen zijn ontworpen om op te gaan in de kracht van een tegenstander.

Taktieken wisselen vaak af tussen zeer agressieve en verdedigende modi, waarbij de kracht wordt gegenereerd door het hele lichaam te gebruiken. Hapkido maakt gebruik van ongeveer 1100 kerntechnieken, die worden aangepast of gecombineerd om duizenden variaties te creëren.

Hapkido wordt vaak geïdentificeerd door zijn vele ongewone en spectaculaire trappen. Het uiterst praktische en veelzijdige karakter van Hapkido heeft ertoe geleid dat het wordt gebruikt door wetshandhavers en militaire professionals, evenals door het grote publiek.