Over taekwondo

Wat is Taekwondo?

Taekwondo is een vechtsport uit Korea. Letterlijk betekent Taekwondo: “de weg en de methode van de voet en de vuist”.Taekwondo bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Stijlfiguren. Dit zijn schijngevechten tegen denkbeeldige tegenstanders en bevat aanvals- en   verdedigingstechnieken met handen, armen, voeten en benen.
  • Zelfverdediging tegen vuist-, stok- en mesaanvallen alsmede tegen diverse vormen van beetpakken en vasthouden.
  • Aanvalstechnieken op een schopkussentje en/of stootzak.
  • Het vrije gevecht. Voorzien van bescherming (lichaam-, hoofd-, arm-, been- en kruisbescherming) kan de leerling de geleerde technieken in een tweegevecht toepassen.

Door regelmatig te trainen ontwikkelt en verbetert de leerling zijn kracht en uithoudingsvermogen. Verder draagt de training bij aan coördinatie, evenwichtsgevoel en lenigheid van de leerling. Ten slotte beoogt Taekwondo de leerling beheersing, respect en zelfvertrouwen bij te brengen.


Voor wie is Taekwondo bestemd?

Taekwondo is geschikt zowel voor recreanten als voor wedstrijdsporters. Voor recreanten zijn er aparte lessen voor jeugd, beginners, gevorderden en vergevorderden. Voor wedstrijdsporters is er wekelijks een speciale wedstrijdtraining waarin zij zich kunnen voorbereiden op toernooien en kampioenschappen.